• Гъби за почистване на лице и тяло

  25.05.2013 г.2178 преглеждания


  Вече съм писала за измиващите продукти за лице и тяло които ползвам ,сега реших да направя една статийка за гъбите които ползвам :) .Предпочитам тези от естествени материали .
  От доста години съм страхотен фен на гъба луфа (или люфа – срещала съм да се изписва по етикетите и по двата начина). Луфата е ядлив тропически и субтропически зеленчук, популярен най-вече в Азия и Африка. Цветът му е зелен, а формата и вкусът наподобяват тези на тиквичката.В козметиката се използва за масажи против целулит, за стимулиране на кръвообращението, като естествен ексфолиант за тяло и т.н.
  Когато е суха гъбата е много твърда .Преди първа употреба я понакисвам малко в топла вода и сапун ,за да омекне.След това слагам върху нея от гуш гела който ползвам .По принцип не прави голяма пяна ,ексфолира перфектно.След употреба трябва да се изплакне много добре и да се остави да изсъхне.До сега не съм попадала на информация колко време може да се ползва,аз я сменям на около 2 месеца,въпреки че на самата гъба нищо и няма.
  Суха луфа  ,преди първа употреба
  Мокра луфа ,измита с топла сапунена вода-увеличава размера си и омеква
  Освен за тялото ползвам малка луфа и за лицето.Тя представлява по малко отрязано парче ,Преди употреба се процедира както и с голямата гъба.Доста силно ексфолира кожата ,затова я ползвам един път седмично.
   Друга гъба която ползвам от по скоро е кораловата.Взех си малка за лице .Тя също е напълно естествена,при употреба отделя колаген.Когато е суха тя е доста твърда,преди първа употреба се намокря с топла вода и се измива със сапун,след което се изплаква обилно.
  Когато се намокри тя става много мека ,неоходимо е много малко количество от почистващия продукт който ползвате.Една капка стискате няколко пъти гъбата и се поучава много пяна.
  Това е гъбата с която ежедневно мия лицето си сутрин и вечер.След употреба гъбата се изплаква обилно с вода и се оставя да изсъхне.
  суха коралова гъба
  намокрена гъба с малко количество измиващ продукт за лице

  няколко стисвания на гъбата и се получава много пяна
   Последна оставих единствената синтетична гъба която ползвам.Има я във всеки козметичен магазин във всякакви цветове.Тази гъба ползвам единствено за премахване на маски за лице,има големи пори и почиства много бързо маската.

   
   
 • 25.05.2013 г.2178 преглеждания


Добави коментар

6 коментара

 • 2013 05 26 05:58:51 #
  pantera666

  Луфа ползвам за тяло и има ефект при проблемни косми.Последната гъбка наистина е супер за премахване на маски и не оставам без такива.А на кораловата й де каня от много време и все я забравям :) )

  1. 2013 05 26 06:40:08 #
   Теодора Костадинова

   Наистина луфата помага за завъртяните косъмчета,пропуснала съм да напиша и това в статията :) Пробвай кораловата гъба,аз съм много доволна от нея и мисля да си взема и голяма за тяло,толкова е мекичка ,че е истинско удоволствие да се ползва:).Да не говорим колко пести от измиващия продукт-такава пяна прави,че е необходими двойно по-малко количество за измиване ;) .

 • 2013 05 26 17:23:55 #
  Pink Flower

  Кораловата гъбка много ме впечатли. От къде мога да си взема такава и каква и е цената ориентировъчно?

  1. 2013 05 26 19:52:53 #
   Теодора Костадинова

   Има ги в някои от големите хипермаркети,както и в по-големите аптеки( в аптеки Ремедиум например със сигурност ги има).Цената на малките за лице е около 4-5 лева,а на големите за тяло 9-10 лв.

  2. 2013 05 28 17:00:11 #
   Pink Flower

   Много благодаря. Ще я потърся при първото ми ходене към Ремедиум :)

 • 2013 06 08 20:58:08 #
  Ivana Alexandrova

  Луфата ми е голяма любимка, използвам я постоянно и виждам огромна разлика от употребата и. А за кораловата не бях чувала, но задължително ще я потърся :) Джоdreamofjoe.blogspot.com

нов коментар